l Početna      O nama      Poslovnice      Kontakt flags Vozni red      Autobusi      Cijene      d  
          
stup
 
l Ponuda   s
Brza pretraga: l l zarulja
d

Europska putovanja
Hodočašća
Daleka putovanja
Jednodnevni izleti
g
Newsletters  

Ukoliko želite primati E-mail sa našim posebnim ponudama i promocijama molimo prijavite se.

l d
 
d
g
Pristup za korisnike   
l d
l d
Registracija novih korisnika
Zaboravljena lozinka?
d

 
 učenička putovanja u 2010 godini
 
 
 

RIM SA IZLETOM U POMPEJE

RIM SA IZLETOM U POMPEJE

RIM SA IZLETOM U POMPEJE

RIM SA IZLETOM U POMPEJE
Putovanja > RIM SA IZLETOM U POMPEJE

 

RIM - VATIKAN - POMPEJI - ORVIETO


Plan putovanja:

 

1 DAN,    srijeda                  ZAGREB/RIJEKA – RIM

Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506 te u 22:00 sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana pored Rijeke. Noćna vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju.

 

2 DAN,    četvrtak                      RIM

Po dolasku u Rim slijedi posjet KATAKOMBAMA, stara groblja još iz rimskog vremena i sastajališta prvih kršćana. Nastavljamo panoramsko razgledavanje  patrijarhalne bazilike: BAZILIKE SV. PAVLA IZVAN ZIDINA. Kraće zaustavljanje. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu, (check in u sobe u pravilu nije prije 15,00 sati) te odlazimo javnim prijevozom prema prema TRGU COLONNE na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo PANTEON i odmoriti se na TRGU NAVONA. Nastavljamo prema ŠPANJOLSKOM TRGU, omiljenom okupljalištu mladih. Lagana šetnja prema FONTANI DI TREVI, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola.  Povratak u hotel. Noćenje.

 

3 DAN,     petak   VATIKAN-RIM                                                         

Doručak. Ujutro odlazimo do TRGA SV. PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Nakon razgledavanja BAZILIKE SV. PETRA, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo laganom šetnjom do ANĐEOSKE TVRĐAVE pa dalje, preko Mosta sv. Anđela, do Palače pravde. Slijedi odlazak na metro do čuvenog RIMSKOG FORUMA. Na brežuljak KAPITOL popet ćemo se poznatim stubištem, Cordonatom, za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema KOLOSEUMU, najpoznatijem rimskom simbolu, i dalje do KONSTANTINOVA SLAVOLUKA.  U CRKVI SV. PETRA U OKOVIMA vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je (navodno) bio okovan sv. Petar, te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijem minijaturistu svih vremena, našem Juliju Kloviću Croati. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4 DAN,    subota                POMPEJI

Nakon doručka oko 7,30 odlazimo prema POMPEJIMA (vožnja do Pompeja traje 4 sata) – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj  Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slobodno vrijeme. Povratak u Rim oko 19,00 sati. Slobodno vrijeme za večernju šetnju. Povratak u hotel. Noćenje. (važna napomena: izlet u Pompeje će se realizirati samo ako se za njega prijavi  minimalno 25 putnika – prijave se primaju u agenciji do 7 dana prije puta, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, ovaj dan će se posjetiti Vatikan. Oni koji ne idu u Pompeje imaju slobodan dan koji mogu iskoristiti za obilazak Vatikanskih muzeja (preporučamo Internet rezervaciju 7 dana ranije ili posjet Koloseumu i Forum Romanum.)

 

 

5 DAN,    nedjelja            RIM – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Rima. Posjet ORVIETU (nadoplata: žićara do Orvieta 2,00 eur) specifično srednjevjekovno mjesto na vrhu vulkanske stijene, do kojega se dolazi uspinjačom. Jedna od najljepših katedrala srednjega vijeka nalazi se u njemu, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Rijeku i Zagreb. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI  1.690 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta     

 

 

Cijena uključuje:

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja

3 noćenja s doručkom u hotelu s 3*/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama

jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

turistički pratitelj

 

 

Cijena ne uključuje:

Ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz

Ulaznice za Katakombe 8,00 eur

Ulaznica za Vatikanske muzeje 16,00 eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)

Ulaznica za Koloseum 13,00 eur (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)

U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom, tako da je potrebno kupiti karte za metro (otprilike 10,00 eur po osobi za sva tri dana)

Žićara do Orvieta – po osobi 2,00 eur

Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, recepciji (€ 3,00 po osobi i danu)

Izlet u Pompeje 50 eur po osobi (uključena ulaznica u Pompeje, lokalni vodič i prijevoz Rim – Pompeji – Rim) – potrebno se najaviti pri rezervaciji putovanja, a najkasnije do 7 dana prije puta, plaćanje na licu mjesta

Doplatu za jednokrevetnu sobu - 500 kn

Putno osiguranje

 

Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu će se sav razgled obavljati metroom, autobusom i pješice. Dnevna karta za metro u Rimu je 6,00 eur.

 

Popusti: djeca do 2 godine:besplatno. Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 8% popusta u trokrevetnoj sobi. Treća osoba u trokrevetnoj sobi nema popusta.

 

 

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje je moguće gotovinom ili kreditnim karticama.

 

PUTNO OSIGURANJE

Preporučujemo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje, osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode), osiguranje privatne odgovornosti, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje otkaza putovanja može se zaključiti kod uplate 1. rate (akontacije) za putovanje i samo u paketu sa zdravstvenim osiguranjem, dok se za zdravstveno osiguranje putnik može odlučiti i neposredno pred sam polazak na putovanje. Osiguranje se plaća isključivo gotovinom i to jednokratno, ne može se uključiti u obročnu otplatu aranžmana.

 

NAPOMENE

Najmanji broj prijavljenih putnika jest 40. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja ili otkazati navedeno putovanje. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji  u koju se putuje. Prilikom prijave ne dodjeljuje se broj sjedala u prijevoznom sredstvu (autobus). Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa, kao i vremena polaska autobusa, zrakoplova, vlaka i broda, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali i garantira da će program izvesti u cijelosti. Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotela i prijevoznika u skladu s općim običajima u turizmu. Uz ovu ponudu vrijede i Opći uvjeti putovanja, izdanje 01.11.2010. Osiguranje od odgovornosti uplaćeno kod Jadranskog osiguranja d.d. po polici br. 06820051204, te zakonska jamčevina uplaćena po polici osiguranja br. 06820051205, Jadransko osiguranje d.d

print

Termini putovanja
04.10.2012 - 08.10.2012

g
Cijena putovanja   
Cijena po osobi 1690

Da bi mogli napraviti rezervaciju i imati uvid u dodatne usluge, molimo Vas da se Registrirate ili ulogirate .

Vaš Samoborček Turist!

d

Sva prava pridržana, Samoborček d.o.o. i Samoborček turist d.o.o. Godina izrade 2009, Izrada Hiper Development
Stranica je informativnog karaktera te nićime ne obavezuje Samoborček d.o.o. ili Samoborček turist d.o.o.
ID-KOD : HR-AB-01-080334092 Uvjeti putovanja

Samoborček turist d.o.o.

Kaptol 6, HR - 10000 ZAGREB
Tel: (+385) (0)1 4819 180;
Faks:(0)1 4819 181
samoborcek@samoborcek.hr, www.samoborcek.hr
MB: 1483978, MBS: 080334092, OIB: 69922845524
ID kod: HR-AB-01-080334092
Banka: PBZ 2340009-1110371520, Zagreb, Račkoga 6
Temeljni kapital društva: 21000 kn, uplaćen u cijelosti
Trgovački sud u Zagrebu, poslovni br.: Tt-06/6104-2
Predsjednik uprave društva: Božo Grgurić

Samoborček d.o.o.

Dobriše Cesarića 26, HR - 10430 SAMOBOR
Tel: (+385) (0)1 3335 170;
Faks:(0)1 3335 180
samoborcek@samoborcek.hr, www.samoborcek.hr
MB: 3714667, MBS: 080058101, OIB: 67246706888
ID kod: HR-AB-22-080058101
Banka: PBZ 2340009-1100032326, Samobor, Zagrebačka 26
Temeljni kapital društva: 535100 kn, uplaćen u cijelosti
Trgovački sud u Zagrebu, reg. ul. 1-13699
Predsjednik uprave društva: Božo Grgurićsamoborcek banner
samoborcek banner