l Početna      O nama      Poslovnice      Kontakt flags Vozni red      Autobusi      Cijene      d  
          
stup
 
l Ponuda   s
Brza pretraga: l l zarulja
d

Europska putovanja
Hodočašća
Daleka putovanja
Jednodnevni izleti
g
Newsletters  

Ukoliko želite primati E-mail sa našim posebnim ponudama i promocijama molimo prijavite se.

l d
 
d
g
Pristup za korisnike   
l d
l d
Registracija novih korisnika
Zaboravljena lozinka?
d

 
 učenička putovanja u 2010 godini
 
 
 

SICILIJA - RIM - POMPEJI

SICILIJA - RIM - POMPEJI

SICILIJA - RIM - POMPEJI

SICILIJA - RIM - POMPEJI
Putovanja > SICILIJA - RIM - POMPEJI


RIM - POMPEJI - CALABRIA - MESSINA - CATANIA


Plan putovanja:

0 DAN,             ZAGREB/VRATA JADRANA

Polazak autobusa sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506) u 19:00 i Rijeke (Vrata Jadrana) u 21:00h. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju uz povremena zaustavljanja tijekom puta. Noćna vožnja.

1 DAN,            RIM

Dolazak u Rim se očekuje u 08,00 sati. Slijedi panoramsko razgledavanje dviju patrijarhalnih bazilika: BAZILIKE SV. PAVLA IZVAN ZIDINA (kraće zaustavljanje)te BAZILIKE SV. IVANA LATERANSKOG, proći ćemo i uz KOLOSEUM. Odlazak u hotel, ostavljamo prtljagu te nastavak razgledavanja. Pješice ćemo doći do ŠPANJOLSKOG TRGA, omiljenog okupljališta mladih, FONTANI DI TREVI, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Posjetit ćemo PANTEON i odmoriti se na TRGU NAVONA. Odlazimo u Vatikan na TRG SV. PETRA gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane te BAZILIKU SV. PETRA (izvana), prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima. Svatko po želji odlazi u hotel u svoje vrijeme jer je hotel u centru. Noćenje. (ovaj dan večera nije uključena u cijenu kako bi svatko mogao ostati u gradu do kad želi).

 

2 DAN,                    RIM - POMPEJI – CALABRIA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema POMPEJIMA – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Kraće slobodno vrijeme. Nastavljamo prema regiji Calabria, gdje ćemo se smjestiti u hotel. Večera. Noćenje.

 

3 DAN,           MESSINA - TAORMINA – rivijera G.NAXOS

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i krećemo prema Messini. Trajektom prelazimo na tlo Sicilije. Nastavljamo prema staroj grčkoj koloniji TAORMINA, gradu poznatom po grčkom kazalištu sagrađenom u 3.st. prije Krista, potpuno preoblikovanom za vrijeme rimske vlasti, Katedrali, palači Corvaia. Slobodno vrijeme. Odlazak prema hotelu na rivijeri Giardini Naxos. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

4 DAN,             rivijera G.NAXOS – ETNA - SIRACUSA – rivijera G.N.

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema ETNI, najvišem europskom vulkanu (3300m) do panoramske točke na 1800m odakle se pruža jedinstven pogled na krater Silvestri (ponjeti čvrstu, udobnu i toplu slojevitu odjeću). Zanimiljiva je činjenica da iz Etne uvijek izlazi dim, jer je taj vulkan cijelo vrijeme aktivan. Nakon nevjerojatnog iskustva Etne odlazimo do tipičnog sicilijanskog sela na odličan ručak uz tradicionalnu sicilijansku muziku (nadoplata). Nastavljamo za Siracusu. Po dolasku razgled arheološkog parka sa lokalnim vodičem: ostaci GRČKOG TEATRA, RAJSKI KAMENOLOM i RIMSKI AMFITEATAR. Nastavak razgleda otočića Ortigia s KATEDRALOM i ARTEUSINIM VRELOM. Povratak u hotel. Noćenje. Večera.

 

5 DAN,          rivijera G.N. - CATANIA – AGRIGENTO/DOLINA HRAMOVA

Raniji doručak. Odjava iz hotela. Polazak za CATANIU, koja je drugi po veličini grad na Siciliji. Slijedi razgled grada: STARA LUKA, glavni trg s KATEDRALOM, RIMSKI AMFITEATAR, VIA CROCIFERI. Slobodno vrijeme. Nastavljamo prema Agrigentu. Posjet sa lokalnim vodičem jednom od najznačajnijih antičkih lokaliteta na Siciliji i najbolje sačuvanih antičkih hramova na svijetu “DOLINA HRAMOVA”; Zeusov hram – najveći poznati dorski hram, Herin kram te jedan od najbolje očuvanih hramova – Hram sloge. Smještaj u hotel u okolici Agrigenta. Večera. Noćenje.

 

6 DAN,                   AGRIGENTO – MONREALE - PALERMO

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Monreale, mjestu koje se razvilo oko starog benediktinskog samostana. Posjetiti ćemo Katedralu poznatu po mozaicima slavnih bizantinskih i venecijanskih majstora. Povratak u Palermo. Razgled grada; Corso Vittorio Emauelle II – Nova vrata – Normanska palača – Katedrala – Quattro Canti – Kapela Palatina – Teatro Massimo. Slobodno poslijepodne. Tek navečer ukrcaj na luksuzni brod-trajekt u večernjim satima (disco, casino, restorani, barovi,…). Smještaj u četverokrevetne unutrašnje kabine. Noćna plovidba.

 

7 DAN,                  NAPULJ / LIVORNO - RIJEKA-ZAGREB

Plovidba morem. Po odlasku u luku iskrcaj s trajekta. Nastavljamo prema Rijeci i Zagrebu. Ukoliko se dolazi u luku Napulj iskrcaj je u 07,00 sati ujutro te slijedi dnevna vožnja do Zagreba. Ukoliko je dolazak u luku Livorno, iskrcaj je u 18,00 sati i slijedi vožnja do Zagreba. U tom slučaju se stiže 09.10.2011. u Hrvatsku.

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.890,00 KN

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska

 

 

 

 

Cijena uključuje:

prijevoz visokoturističkim autobusom

turističkog pratitelja koji je bio više puta na Siciliji

1 noćenje sa doručkom u centru Rima u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi

Boravišna pristojba u Rimu za noćenje

vožnju trajektom uz smještaj u 4-krevetnim unutarnjim kabinama na relaciji

PALERMO / NAPOLI ILI LIVORNO

1 polupansion u hotelu 3* u regiji Calabrija (doručak, večera)

3 polupansiona u hotelu 3* na Siciliji prema programu (doručak, večera)

Izlet u Taorminu, Etnu, Catania, Siracusa, Dolina Hramova, Palermo, Monreale

sve razglede prema programu,

organizaciju puta, jamčeno osiguranje, pripadajući PDV.

 

 

Cijena ne uključuje:

obroke na brodu (doručak oko 8,00 eur, večera/ručak 16,00 – 18,00 eur)

doplata za unutarnju dvokrevetnu kabinu: 120 kn po osobi

doplata za vanjsku dvokrevetnu kabinu; 180,00 kn po osobi

doplata za jedokrevetnu kabinu; 320,00 kn

Ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz

Ulaznica za Pompeje sa lokalnim vodičem 15,00 eur

Obavezna doplata – 60 eur za ulazicu u arheološki park Dolina Hramova, arheološko nalazište Taormina, arheološko nalazište Siracusa, tipičan bogat sicilijanski ručak podno vulkana Etna u jednom od restorana

Ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 8,00 eur po osobi

Doplatu za jednokrevetnu sobu – 750 kn po osobi

Putno osiguranje – zdrastveno osiguranje Allianz i osiguranje od otkaza Allianz

 

Treća osoba u trokrevetnoj sobi nema popusta!

 

Prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu(brodske liste putnika).Preporučamo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodu dok veliki koferi ostaju u prtljažniku autobusa. Brodske kompanije zadržavaju pravo promjene vremena plovidbe/satnice. Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa po danima ili u danu zbog specifičnosti mjesta koje se posjećuju (npr.Etna)uz napomenu da će svi razgledi biti obavljeni.

 

 

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje je moguće gotovinom ili kreditnim karticama.

 

PUTNO OSIGURANJE

Preporučujemo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje, osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode), osiguranje privatne odgovornosti, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje otkaza putovanja može se zaključiti kod uplate 1. rate (akontacije) za putovanje i samo u paketu sa zdravstvenim osiguranjem, dok se za zdravstveno osiguranje putnik može odlučiti i neposredno pred sam polazak na putovanje. Osiguranje se plaća isključivo gotovinom i to jednokratno, ne može se uključiti u obročnu otplatu aranžmana.

 

NAPOMENE

Najmanji broj prijavljenih putnika jest 30. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja ili otkazati navedeno putovanje. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji  u koju se putuje. Prilikom prijave ne dodjeljuje se broj sjedala u prijevoznom sredstvu (autobus). Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa, kao i vremena polaska autobusa, zrakoplova, vlaka i broda, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali i garantira da će program izvesti u cijelosti. Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotela i prijevoznika u skladu s općim običajima u turizmu. Uz ovu ponudu vrijede i Opći uvjeti putovanja, izdanje 01.11.2010. Osiguranje od odgovornosti uplaćeno kod Jadranskog osiguranja d.d. po polici br. 06820051204, te zakonska jamčevina uplaćena po polici osiguranja br. 06820051205, Jadransko osiguranje d.d

print

Termini putovanja
06.10.2012 - 13.10.2012

g
Cijena putovanja   
Cijena po osobi 3890

Da bi mogli napraviti rezervaciju i imati uvid u dodatne usluge, molimo Vas da se Registrirate ili ulogirate .

Vaš Samoborček Turist!

d

Sva prava pridržana, Samoborček d.o.o. i Samoborček turist d.o.o. Godina izrade 2009, Izrada Hiper Development
Stranica je informativnog karaktera te nićime ne obavezuje Samoborček d.o.o. ili Samoborček turist d.o.o.
ID-KOD : HR-AB-01-080334092 Uvjeti putovanja

Samoborček turist d.o.o.

Kaptol 6, HR - 10000 ZAGREB
Tel: (+385) (0)1 4819 180;
Faks:(0)1 4819 181
samoborcek@samoborcek.hr, www.samoborcek.hr
MB: 1483978, MBS: 080334092, OIB: 69922845524
ID kod: HR-AB-01-080334092
Banka: PBZ 2340009-1110371520, Zagreb, Račkoga 6
Temeljni kapital društva: 21000 kn, uplaćen u cijelosti
Trgovački sud u Zagrebu, poslovni br.: Tt-06/6104-2
Predsjednik uprave društva: Božo Grgurić

Samoborček d.o.o.

Dobriše Cesarića 26, HR - 10430 SAMOBOR
Tel: (+385) (0)1 3335 170;
Faks:(0)1 3335 180
samoborcek@samoborcek.hr, www.samoborcek.hr
MB: 3714667, MBS: 080058101, OIB: 67246706888
ID kod: HR-AB-22-080058101
Banka: PBZ 2340009-1100032326, Samobor, Zagrebačka 26
Temeljni kapital društva: 535100 kn, uplaćen u cijelosti
Trgovački sud u Zagrebu, reg. ul. 1-13699
Predsjednik uprave društva: Božo Grgurićsamoborcek banner
samoborcek banner