Category Obavijesti, Putovanja

Krajem travnja vodimo vas na dvodnevni izlet u predivnu Slavoniju i Baranju!

Tijekom posjeta obići će se znamenitosti Đakova, Osijeka i Vukovara, uživati u državnoj ergeli lipicanaca, vinariji Josić, vidikovcima i prisjetiti simbola Domovinskog rata. Cijeli program putovanja pročitajte niže.

ĐAKOVO – KNEŽEVI VINOGRADI – VINARIJA JOSIĆ – OSIJEK – VUKOVAR

Termin putovanja: 23. – 24. travnja 2022.

 

CIJENA ARANŽMANA: 750 kn po osobi

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan: ĐAKOVO – KNEŽEVI VINOGRADI – OSIJEK

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Samoboru u 6:00 sati te u 6:30 s parkirališta ispred knjižnice u Zaprešiću. Ugodno putovanje autocestom u smjeru Slavonije. Dolazak u ĐAKOVO. Šetnja središtem Đakova i odlazak do ĐAKOVAČKE KATEDRALE. Posjet DRŽAVNOJ ERGELI LIPICANACA koja danas predstavlja živi spomenik povijesti i tradicije uzgoja konja, a ujedno je i dom 160 predivnih lipicanaca. Ergela svojom turističkom ponudom objedinjuje kulturno-povijesni, ruralni i tradicijski doživljaj istočne Slavonije, a pri tome ujedno pruža svim posjetiteljima užitak druženja s konjima. Razgled u pratnji stručnog vodiča. Zadržavanje u suvenirnici u Pastuharni u kojoj se mogu vidjeti brojni stručni zapisi iz duge povijesti ergele, originalni rodovnici najvrjednijih primjeraka te stotine pozlaćenih i srebrnih pehara osvojenih na velikim natjecanjima. Počasno mjesto zauzima crno-bijela fotografija britanske kraljevske obitelji.

Nakon razgleda ergele, putovanje prema KNEŽEVIM VINOGRADIMA i vinariji JOSIĆ  te novootvorenom ekskluzivnom restoranu koji priča povijest Baranje i njenih daleko poznatih vinskih cesta. Jedinstven ugođaj kušanja delicija s pogledom na vinski podrum sa 100-tinjak tisuća litara vina. Menu: bistra juha, rolana prasetina (toplo), krumpir salata, kupus salata, pita s jabukama.

Nakon ručka, planiran je posjet vinariji u kojoj je organizirana degustacija vina Josić koja su okrunjena brojnim zlatnim medalja za kvalitetu. Odlazak do KARANAČKOG BRDA i Vidikovca koji je okružen milijunima čokota vinove loze. Uživanje u pogledu na nepregledne hektare vinograda, pejzaže hrvatskog Podunavlja i grad Osijek. Odlazak do OSIJEKA. Smještaj u hotel***. Kraći odmor za predah od putovanja. Odlazak do TVRĐE te razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Uživanje u prelijepim primjercima baroknih crkvi i palača. Nakon starog grada, odlazak u centar do kon-katedrale Sv. Petra i Pavla, druge po visini crkve u Hrvatskoj do koje stižemo jednom od najljepših secesijskih ulica u regiji.

Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

 1. dan: VUKOVAR

Doručak. Odlazak do GRADA HEROJA. Panoramski razgled grada autobusom uz lokalnog stručnog vodiča. Odlazak do Spomen doma hrvatskih branitelja u Borovu naselju. Zgrada je napravljena u obliku čvrsto stisnute šake koja simbolizira snagu kojom se Vukovar branio od agresije. U središtu Doma je ponor s kupolom uništenog tenka bivše JNA, a uokolo su ispisana imena svih poginulih pripadnika 204. vukovarske brigade. Odlazak do obnovljenog VODOTORNJA (simbola obrane Vukovara) s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijelu okolicu (doplata na licu mjesta za dizalo 55 kn ili stube 45 kn po osobi).

Posjet Novom groblju (masovna grobnica poginulih branitelja i civila Domovinskog rata) te posjet spomen-domu na OVČARI. Ovdje su u mračnom prostoru na zidovima smještene slike s imenima svih 200 žrtava. Svakih 30 sekundi one se poput zvijezda naizmjenično pale i gase. Pod je od zacementiranih čahura od metaka, a uz rub prostorije, nalazi se slama na kojoj su neke od osobnih stvari žrtava pronađenih prillikom njihove ekshumacije iz masovne grobnice. Povratak u centar grada i obilazak baroknog dijela, križa na ušću Vuke, obilazak parka Gradskog muzeja smještenog u dvorcu grofa ELTZ. Mogućnost odlaska do FRANJEVAČKOG SAMOSTANA i župne Crkve sv. Filipa i Jakova. Slobodno vrijeme za vlastiti ručak. Polazak iz Vukovara u posijepodnevnim satima.

Dolazak na mjesto polaska predviđa se u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • Ulaznicu za razgled državne ergele Đakovo
 • Stručno vodstvo u ergeli
 • Lokalnog stručnog vodiča u Osijeku
 • Ručak prema navedenom meniju u restoranu Josić
 • Degustaciju vina u vinariji Josić
 • Smještaj u Osijeku u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama
 • Boravišnu pristojbu
 • Lokalnog stručnog vodiča u Vukovaru uz razgled memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i križa na ušću rijeke Vuke u Dunav
 • Posjet spomen domu Ovčara
 • Posjet memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar
 • Razgled gradova – Đakova, Osijeka, Vukovara
 • Licenciranog voditelja putovanja
 • Jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

NAPOMENE: Doplata za jednokrevetnu sobu: 170 kn, fak doplata za posjet Vodotornju – 55 kn dizalom ili 45 kn stubama (grupna cijena).

CIJENA NE UKLJUČUJE: Dodatne ulaznice od interesa i sl. te sve što ne piše u rubrici „aranžman uključuje”. Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete zaštitne maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus potrebno je dezinficirati ruke. U slučaju donošenja mjere o zabrani putovanja ili bilo koje druge epidemiološke mjere od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja, garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije. U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Bergman putovanja.

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PUTNIKA. Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja. Organizator putovanja zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Općim uvjetima agencije.