KALIFORNIJA, ARIZONA I NEVADA

Los Angeles – Beverly Hills – Santa Monica – San Diego – NP Jošuino drvo – Route 66 – NP Veliki kanjon – Las Vegas – NP Dolina smrti – San Francisco

23. 4. – 5. 5. 2017. / 2. – 14. 7. 2017. / 30. 7. – 11. 8. 2017. / 8. – 20. 10. 2017. /
26. 11. – 8. 12. 2017. / 7. – 19. 1. 2018.

GARANTIRANI POLASCI
CIJENA ARANŽMANA SE NE POVEĆAVA U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA
DORUČCI U HOTELU UKLJUČENI SU U ARANŽMAN
VOĐENJE TURE I SVA RAZGLEDAVANJA SU NA HRVATSKOM JEZIKU
MALE GRUPE DO 14 PUTNIKA
KVALITETNI PROGRAMI I ISKUSNI TURISTIČKI PRATITELJI

1. dan           nedjelja                  Zagreb – Los Angeles
U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb) trebate biti dva sata prije planiranog vremena polijetanja zrakoplova. Registracija putnika i prtljage. Odlazak/let prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Dolazak u Los Angeles i obavljanje carinskih formalnosti. Susret s turističkim pratiteljem i transfer u hotel. Noćenje.

Planirani letovi: Zagreb 06:50 – Frankfurt 08:20 (LH 1405), Frankfurt 10:15 – Los Angeles 12:55 (LH 456)

2. dan           ponedjeljak             New York – Los Angeles – Beverly Hills – Santa Monica
Doručak. Turistički razgled „Grada anđela“ počinjemo na mjestu gdje je 4. rujna 1781. godine grupica doseljenika osnovala naselje El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled MISIJE i DOWNTOWNA, potom slijedi vožnja do HOLLYWOODSKOG BULEVARA gdje ćemo prošetati NOGOSTUPOM SLAVNIH. BEVERLY HILLS zaseban je gradić u kojem žive poznati i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je RODEO DRIVE ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije LA okončat ćemo u SANTA MONICI gdje ćemo se prošetati jednom od najvećih shopping zona LA-a – poznatom The Third Street Promenadom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan           utorak                    Los Angeles: Universal Studios Hollywood
Doručak. Preporučujemo posjet tematskom zabavnom parku UNIVERSAL STUDIOS HOLLYWOODU (ulaznica uz doplatu), središtu hollywoodske filmske industrije i prijestolnici zabave Los Angelesa, mjestu na kojem će nam zorno prikazati kako se snimaju filmovi i akcijske scene, prizori katastrofa i akrobacije od kojih zastaje dah. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan           srijeda                    San Diego
Doručak. Turistički razgled San Diega započet ćemo na poluotoku CORONADU s panoramskim pogledom na San Diego. Nastavljamo sa razgledom najznačajnijih dijelova drugog po veličini grada Kalifornije: SEAPORT VILLAGE – nosač zrakoplova USS MIDWAY (ulaznica uz doplatu) – OLD TOWN – PARK BALBOA – ČETVRT PLINSKIH SVJETILJKI. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan           četvrtak                  San Diego: SeaWorld San Diego
Doručak. Preporučujemo posjet tematskom vodenom parku SEAWORLDU (ulaznica uz doplatu), najpoznatijem kalifornijskom edukativno-zabavnom parku s morskim životinjama. Uživat ćemo u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, obići polarne medvjede i pingvine u njihovom prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama… Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan           petak                     NP Jošuino drvo – Route 66
Doručak. Napuštamo sunčanu Kaliforniju i upućujemo se prema unutrašnjosti SAD-a – državama Arizoni i Nevadi. Zaustavit ćemo se u NACIONALNOM PARKU JOŠUINO DRVO koji je nazvan po starozavjetnom proroku Jošui. Park obiluje neobičnim endemskim pustinjskim drvećem što izdaleka sliči ljudima s podignutim rukama u zraku… Očekuje nas dulja vožnja dijelom i legendarnom cestom ROUTE 66 koja je još davne 1926. kao prva transkontinentalna autocesta povezala Chicago i Los Angeles zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan           subota                    NP Veliki kanjon – Seligman (Route 66) – Las Vegas
Doručak. NACIONALNI PARK VELIKI KANJON najznačajniji je i najposjećeniji nacionalni park SAD-a, grandiozno djelo tektonskih poremećaja i rijeke Colorado. Zaustavit ćemo se na najljepšim vidikovcima a potom ćemo i pješice spustiti se do određene razine u sam kanjon. Vožnja do Las Vegasa uz usputno zaustavljanje u SELIGMANU. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan           nedjelja                  Las Vegas
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Mogućnost odlaska na Hooverovu branu i u shopping u outlet. Danas za njega kažu da je najdinamičniji, najspektakularniji, najdrskiji “boomtown” u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerovatnija činjenica koja to potkrepljuje, da nije ni postojao na početku 20. stoljeća. Svoju kulminaciju Vegas doživljava upravo sada. Zadnjih deset godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Vegas je na mjestima starih, dobio cijeli niz novih megahotela. Gradi se niz novih, još raskošnijih, još se ne nazire kraja, barem ne dok traju zalihe vode u jezeru Mead, iza Hooverove brane i dok proizvodi njena elektrana. Vlasnici kockarnica i hotela samo su se nasmijali kad je, u ljeto 2001. godine, Kalifornija, kojoj je prijetila redukcija struje, zatražila da Vegas, barem u gluho doba noći, pogasi neka svijetla, kako bi se malo štedjela električna energija. “Pa što bi, molimo vas lijepo”, rekoše oni, “Vegas bio bez svjetala?!” Osim toga, gluhog doba noći u Las Vegasu nema! Istina, nekoliko puta prigušio je svjetla, iako na kratko, nakon atentata na predsjednika Kennedyja, kad su umrli Dean Martin i Frank Sinatra, te iz poštovanja prema žrtvama terorističkih napada na New York, 11. rujna 2001.

Zabavite se šetnjom mnogobrojnim hotelima i casinima, ili okušajte sreću u nekome: Cezarova palača, Plamenac, Venecija, Pariz, Bellagio, Otok s blagom, Luxor, MGM… Ispred nekih hotela uprizorene su pomorske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i još mnoge druge zanimljivosti. Noćenje.

9. dan           ponedjeljak             Las Vegas – NP Dolina smrti – Bakersfield/Bishop
Doručak. Danas ćemo posjetiti NACIONALNI PARK DOLINU SMRTI i njezine najpoznatije točke: ZABRISKIE POINT – BAD WATER – PJEŠČANE DINE. Bad Water je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na -86 metara ispod razine mora. Smještaj u hotel u okolici Bakersfielda (od studenoga do svibnja) ili Bishopa (od lipnja do listopada). Noćenje.

10. dan         utorak                    Bakersfield/Bishop – NP Yosemite
Doručak. Nastavak vožnje u pravcu San Francisca. U polascima od lipnja do listopada posjetit ćemo nacionalni park Yosemite. Vozit ćemo se kroz najviše planinske lance Sierra Nevade, uživati u svježem zraku i planinskim jezerima na nadmorskoj visini većoj od 3.000 metara (na toj visini u Europi su ledenjaci). Nacionalni park Yosemite po mnogo čemu osvaja “zlatne medalje”: tu se nalazi najveća monolitna stijena na svijetu – El Capitan, najveći slapovi u Americi te najviše drveće na svijetu – sekvoje, drveće staro preko 2000 godina i otporno na vatru. U polascima od studenoga do svibnja produžit ćemo do SAN FRANCISCA bez posjeta nacionalnom parku Yosemite. Smještaj u hotel u okolici San Francisca. Noćenje.

11. dan         srijeda                    San Francisco
Doručak. Za San Francisco kažu da je „najeuropskiji grad SAD-a“. Turistički razgled San Francisca: most GOLDEN GATE – TWIN PEAKS – CIVIC CENTER – slikoviti trg ALAMO – PIER 39 – KRSTARENJE ZALJEVOM (uz doplatu)… Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

12. dan         četvrtak                  San Francisco
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Registracija putnika i prtljage. Odlazak/let prema većoj europskoj zračnoj luci. Noćni let.

Planirani let: San Francisco 15:05 – Frankfurt, sutradan u 11:00 (LH 455)

13. dan         petak                     Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku u kojoj presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb) u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Planirani let: Frankfurt 12:20 – Zagreb 13:40 (LH 1414)

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.145 HRK
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.420 HRK
Obavezna doplata za troškove aranžmana: 200 USD

Cijena aranžmana uključuje
– zrakoplovnu kartu ekonomskog razreda prema programu putovanja Zagreb – Los Angeles i San Francisco – Zagreb
– transfere na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
– 11 noćenja s doručkom u hotelima turističke kategorije 2*/3* u dvokrevetnim sobama (tuš/wc, sušilo za kosu, klima, televizor, telefon, glačalo s daskom za glačanje, wifi…)
– ovlaštenog turističkog pratitelja za vrijeme boravka u SAD-u
– turističko razgledavanje Los Angelesa, San Diega, Las Vegasa i San Francisca na hrvatskom jeziku
– prijevoz turističkim kombijem/minibusom Mercedes Sprinter (klima, tv/video, MP3)
– troškove prijevoza (cestarine, mostarine, tunelarine, parkirališta, benzin, čišćenje/pranje vozila)
– ulaznice za nacionalne parkove Jošuino drvo, Veliki kanjon i Dolinu smrti
– ulaznicu za nacionalni park Yosemite (za polaske od lipnja do listopada)
– osiguranje jamčevine za turistički paket aranžman i osiguranje ugovorne odgovornosti
– garantirani polazak
– mogućnost organiziranja pred/post programa ili produljenje boravka u SAD-u

Cijena aranžmana ne uključuje
– obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 3.420 HRK
– obaveznu doplatu za troškove aranžmana 200 USD
– izdavanje američke vize 160 USD
– paket putnog osiguranja (preporučujemo)
– ulaznice i dodatne sadržaje, javni prijevoz u New Yorku, osobnu potrošnju
– doplatu za jednokrevetnu sobu 5.010 HRK
– pred/post program ili produljenje boravka u SAD-u (na upit)
– doplatu za polaske u visokoj sezoni 2. – 14. 7. 2017. / 30. 7. – 11. 8. 2017. 3.000 HRK

Informativne cijene ulaznica i dodatnih sadržaja (fakultativna/neobavezna doplata na licu mjesta)
– doplata za jedanaest večera u restoranima 330 USD (turistički menu, tri slijeda, bez pića)
– tematski zabavni park Universal Studios Hollywood u Los Angelesu 115 USD
– nosač zrakoplova u San Diegu 20 USD, 17 USD (62+), 15 USD (studenti), 10 USD (djeca 6-12)
– tematski zabavni park SeaWorld u San Diegu 93 USD
– let helikopterom iznad Grand Canyona 199 USD, 179 USD (djeca) ili 294 USD, 274 USD (djeca)
– let helikopterom iznad Las Vegasa 124 USD – 259 USD
– predstava u Las Vegasu 80-150 USD
– turistička plovidba brodom zaljevom San Francisca do mosta Golden Gate i oko Alcatraza 30 USD, 20 USD (djeca 5-17)
– vožnja cable carom u San Franciscu 7 USD

Napomene
Odobravamo popust za treću (1.675 kn) i četvrtu (2.510 kn) osobu u dvokrevetnoj sobi. Obiteljski popust (2 odraslih i 2 djece u dvokrevetnoj sobi) 10.040 kn.

U programu putovanja naznačeni su planirani letovi. Agencija zadržava pravo promjene navedenih letova i zrakoplovnih kompanija ali jamči da će polazna i završna zračna luka biti Međunarodna zračna luka Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb) te da će se letovi realizirati u danima/datumima kako je to predviđeno programom putovanja.

Agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana u slučaju skuplje zrakoplovne karte i pristojbi zračnih luka od kalkulacijom predviđenih 6.361 kn (2.941 kn karta + 3.420 kn pristojbe).

Kod prijave se uplaćuje minimalno 50% iznosa cijene aranžmana i doplate za pristojbe zračnih luka, ostatak iznosa najkasnije 42 dana do polaska.

Kod prijave se obavezno agenciji dostavlja kopija putovnice (stranica sa slikom). Također, agenciji je potrebno dostaviti i kopiju američke vize ako putnik već ima vizu, tj. kada mu viza bude izdana.

Obavezna doplata za troškove aranžmana izražena je u američkim dolarima (USD) jer se podmiruje u SAD-u u gotovini i za to putnik dobiva uplatnicu/potvrdu/račun.

Mogućnosti plaćanja aranžmana
AMERICAN EXPRESS do 12 rata, AMERICAN EXPRESS 24-60 rata (PBZ CARD potrošački kredit), DINERS CLUB do 12 rata, MASTERCARD Zagrebačke banke do 12 rata, MAESTRO Zagrebačke banke do 12 rata, VISA ELECTRON PBZ do 12 rata, MAESTRO PBZ do 12 rata, MBNET MAESTRO PLUS do 6 rata, gotovinom u poslovnici agencije, internet bankarstvom na žiroračun agencije