ADVENT U MILANU, Mantovi i Sirmioneu

PETAK, 13.12.2019.                                                                       ZAGREB – MANTOVA
Polazak u 6:00 sa Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja prema Rijeci radi mogućnosti polaska sa Vrata Jadrana. Nastavak puta u pravcu Italije. Dolazak u Mantovu, lijepi lombardski grad kulture i umjetnosti. Grad je sa tri strane okružen umjetnim jezerima – Lago Superiore, Lago di Mezzo i Lago Inferiore. Razgled grada započinje sa impresivnim srednjovjekovnim dvorcem obitelji Gonzaga, vladarima grada kroz gotovo petsto godina, slijedi šetnja uz razgled palača Podesta i Ragione do bazilike sv Andrije i Rotonde sv Lorenca. Slobodno vrijeme za uživanje u adventskom ugođaju, mogućnost posjete nekom od gradskih muzeja, dvoraca… U večernjim satima odlazak autobusom iz Mantove prema hotelu. Smještaj, noćenje.

SUBOTA, 14.12.2019.                                                                                               MILANO
Doručak. Odlazak autobusom u Milano, financijsko i modno središte Italije. Na putu prema centru grada panoramski razgled moderne arhitekture poput nebodera Bosco Verticale, nebodera Pirelli, Glavnog kolodvora. Slijedi šetnja i razgled centra grada: veličanstvena gotička katedrala na glavnom gradskom trgu Piazzi Duomo, elegantna Galerija Vittorio Emanuele, La Scala – jedna od najprestižnijih svjetskih opernih kuća i dr. Slobodno vrijeme u centru grada za uživanje u shoppingu, gastronomiji, kulturi… Odlazak iz Milana u večernjim satima i povratak u hotel. Noćenje.

NEDJELJA, 15.12.2019.                                                                     SIRMIONE – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema jezeru Garda. Dolazak u najljepši gradić na jezeru, Sirmione. Na ulazu u grad nalazi se utvrda Scaligeri, iza nje je glavni trg nazvan prema slavnoj svjetskoj sopranistici Mariji Callas, a tu se nalazi i vila u kojoj je odsjedala. Lijepa šetnica okružena vilama i uređenim vrtovima vodi do vrha poluotoka, do rimskog arheološkog kompleksa Grotte di Catullo. Slobodno vrijeme. Slijedi povratak prema Zagrebu i predviđeni dolazak u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:      1.290 kn
Cijena je rađena na osnovi 42 putnika

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– prijevoz autobusom visoke turističke klase
– 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3***
– razglede prema programu
– voditelja putovanja
– osig. odgovornosti i jamčevine turističkih paket aranžmana
– troškove organizacije

OBAVEZNA DOPLATA ZA BORAVIŠNU PRISTOJBU: 5 EUR (plaća se na licu mjesta)

JEDNOKREVETNA SOBA NA UPIT.